Kyckling med alkorussin

Saturday, January 8, 2011 by J.E.
En gång om året brukar vi ta med barnen till Junibacken. Det brukar alltid sluta med en mindre panikångestattack kombinerat med en stark antipati mot allt vad Astrid Lindgren heter. I år tänkte vi försöka oss på ett nytt angreppsätt genom att laga mat med avstamp i höjdpunkter ur astrids litterära kanon. Först ut är griseknoen och den småländske illbattingen Emils möte med jästa bär. Imorgon blir det rester á la Nangilima.



4 kycklingfileer
4 tomater
1 dl fänkål
1 dl gröna oliver
3 sharlottenlökar
1 dl pintjenötter
4 matskedar russin
1 dl torrt vitt vin
2 matskedar kapris
4 kvistar timjan
4 vitlöksklyftor
2 dl olivolja
salt och peppar
en skvätt citron
4 matskedar hackad basilika
4 matskedar hackad bladpersilja

Lägg russinen i vitt vin och låt svälla i några timmar. Skålla tomater och ta bort skal och kärnor. Rosta pintjenötterna. Finhacka alla ingredienser och lägg i en skål, skär till fjärilar av kycklingfileerna och banka ut. Lägg röran på kycklingen och kör i ugn ca 20 min på 220C. Lägg på basilika och persilja, klart.
Posted in | 1 Comment »

1 comments:

Anonymous said...

Astrid är djävulen.

Post a Comment