En gång om året brukar vi ta med barnen till Junibacken. Det brukar alltid sluta med en mindre panikångestattack kombinerat med en stark antipati mot allt vad Astrid Lindgren heter. I år tänkte vi försöka oss på ett nytt angreppsätt genom att laga mat med avstamp i höjdpunkter ur astrids litterära kanon. Först ut är griseknoen och den småländske illbattingen Emils möte med jästa bär. Imorgon blir det rester á la Nangilima.
4 kycklingfileer
4 tomater
1 dl fänkål
1 dl gröna oliver
3 sharlottenlökar
1 dl pintjenötter
4 matskedar russin
1 dl torrt vitt vin
2 matskedar kapris
4 kvistar timjan
4 vitlöksklyftor
2 dl olivolja
salt och peppar
en skvätt citron
4 matskedar hackad basilika
4 matskedar hackad bladpersilja
Lägg russinen i vitt vin och låt svälla i några timmar. Skålla tomater och ta bort skal och kärnor. Rosta pintjenötterna. Finhacka alla ingredienser och lägg i en skål, skär till fjärilar av kycklingfileerna och banka ut. Lägg röran på kycklingen och kör i ugn ca 20 min på 220C. Lägg på basilika och persilja, klart.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comments:
Astrid är djävulen.
Post a Comment