Biff Wellington:
1,2 kg oxfile
1kg champinioner
4 msk smör
1 dl sherry
4 charlottenlökar
200g parmaskinka
2 hg gåsleverpate
2 äggulor
smördeg
Gör en duxelle; finhacka champinioner & charlottenlökar, stek i smör till all vätska försvunnit, häll i sherryn och reducera, låt svalna, mosa ner gåslevern.
Bred ut smördegen, täck med parmaskinka, lägg på duxellen, stek oxfilen snabbt och rulla in allt i plastfolie och låt ligga nån timme. Kör i ugn på 220C tills innertemperaturen är 55-57C. (Smördegen blev lite väl krispig när köttbiten var såhär stor så det optimala skulle nog vara en köttbit på runt 6-700g).
Portvin och tryffelsås:
6 charlottenlökar
8 champinioner
1 msk smör
1 msk olja
0,5 purjolök
2 dl kalvfond
0,5 dl portvin
0,5 dl rödvin
smör
mjöl
salt
peppar
50 g tryffel
4 msk gåsleverterrine
Hacka alla ingredienser, sautera kök och champinioner tills all vätska kokat bort, släng i fond, portvin och rödvin och låt koka upp, red av med mjöl och smör. Sila. Servera med hackad gåsleverterinne och tryffel precis innan du ska äta.
Confiterade grönsaker:
0,5 kg färsk sparris
0,5 kg babymorötter
Koka morötter och sparris al dente i saltat vatten, stek på låg värme i gåsfett och olivolja i en timme, klart.
0 comments:
Post a Comment