Confiterade griskinder:
2 kg griskinder
700g gåsfett
salt
peppar
Salta och peppra griskinderna och låt ligga i rumstemperatur några timmar.
Lägg i en gryta, häll på gåsfettet och kör i ugn på 60-70C i runt 24 timmar.
Stek av kinderna i mer gåsfett jättesnabbt i tokhet grillpanna.
Syrad spetskål:
500g spetskål
200g rimmat sidfläsk
1 pressad citron
1-2 msk honing
en kruka dill
lite hackad bladpersilja
Hacka kål fint, koka snabbt (1-2 min) i saltat vatten och kyl omedelbart i isvatten. Hacka o stek sidfläsk, spara stekfettet. Addera lite extra gåsfett och stek snabbt ihop alla ingredienser.
Fänkålscreme:
1 fänkål
3-4 mandelpotatisar
2 msk smör
vispgrädde
Koka fänkål och mandelpotatis, häll av vattnet, släng i smöret, kör med mixerstav och addera vispgrädde till önskad kosistens uppnås.
1 comments:
Mmmm, griskind.... Ser faktiskt aptitligare ut än vad jag trodde.
Post a Comment