Bearnaise:
250g smör
3 msk vitvinsvinäger
2 dl vitt vin
10 vitpepparkorn
3 kvistar dragon
2 scharlottenlökar
3 äggulor
1 msk hackad färsk eller torkad dragon
1 msk hackad bladpersilja
Tabasco
Salt
Lägg allt utom äggulor och smör i en kastrull och koka ihop tills några matskedar vätska återstår, sila och ta av från plattan. Låt svalna lite. Tillsätt äggulorna under vild vispning. Sätt tillbaka kastrullen på svag värme och fortsätt vispa vilt samtidigt som du sakta höjer värmen tills blandningen blivit lite fluffig. Ta av kastrullen och tillsätt smält smör i en stråle. Vispa om möjligt ännu vildare än tidigare. Rör ner hackad dragon, persilja, tabasco och salt efter smak.
2 comments:
Bea utan vattenbad? Vågat, men uppenbarligen lyckat. Persiljan dock, näää.
Klockren header btw. Väldigt tidsenlig.
Jo jag vet men bearnaise är lite min nemesis och jag misslyckas färre gånger när jag skippar vattenbadet
Post a Comment