Marockansk Ljummen Lammsallad

Saturday, August 7, 2010 by J.E.
Om man nån gång skulle bli lite sugen på ett snabbt snack kan man börja med detta recept. Om man sedan skulle bli sugen på ett snack även kommande dag har man förhoppningsvis marinerat klart.



Marockansk Lammsallad:
800 g lammytterfile
1,5 dl olivolja
1,5 dl pressad citron
6 msk spiskummin
3 msk koriander
1 msk kanel
1 msk mortlad kryddpeppar
1 tsk cayennepeppar
10 vitlöksklyftor

4 st röda paprikor
250g ruccola
2 msk harissa

Gör marinad av allt utom paprika, ruccola och harissa. Spara en dl marinad och ställ i kylskåp. Halvera lammfileerna på längden och marinera i den återstående marinaden i minst 24h. Stek lammet till önskad blodighet. Lägg lammet åt sidan. I stekspadet som blir kvar häller du i harissan och steker på lite. Häll sedan i resten av marinaden i stekpannan och pressa över en citron. Lägg upp ruccola, rostad paprika och skivat lamm och häll över marinadblandningen.
Posted in Labels: | 0 Comments »

0 comments:

Post a Comment