Ciabatta Halloumi Kebab

Sunday, August 8, 2010 by J.E.
En gång i tiden var mannens enda uppgift att samla rötter och jaga djur. Ett spjut var ett väldigt populärt hjälpmedel för detta värv. Så småningom upptäckte man att man kunde uppnå enorma synergieffekter genom att även laga mat på spjutet. Det var så kebabspettet föddes.



2 st ciabatta
1 pkt halloumi
200g panchetta eller serrano
några coctailtomater
1 kruka rosmarin
2 vitlöksklyftor
1-1,5 dl olivolja

Skär bort kanterna på ciabattan och skär upp den i fyrkanter, skär halloumin i fyrkanter, krossa vitlöksklyftorna, banka lite planlöst på rosmarinen. Lägg alla ingridienser i en bunke och låt det dra en stund. Trä på spett och grilla av i ugn eller på grill.

Funkar också utmärkt som huvudrätt om man lägger lägger till lite marulk eller annan fast vit fisk på spetten.
Posted in | 0 Comments »

0 comments:

Post a Comment