Philly steak sandwich med confiterad lök

Sunday, December 19, 2010 by J.E.
Ibland kan den där känslan av att känna sig lite kvävd av det trygga organiserade samhället bubbla upp. En längtan tillbaka till en enklare tid och ett mer primalt leverne. Då vet man att det är dags att leva lite sådär farligt på gränsen. Det är med andra ord dags att laga maträtternas motsvarighet till ett slag i ansiktet på Livsmedelsverket, Fredrik Paulun, tallriksmodellen, föräldrarpenningen, bilbältet, den allmäna rösträtten och alla andra samhällsförbättrande livskvalitetshöjande framsteg de senaste hundra åren givit oss: En Philly Steak Sandwich.



philly steak sandwiches (4st):
400g ryggbiff
2st lök
2st röda chili
inlagd grön chili
torkad chilipeppar
svartpeppar
salt
2-3 dl olivolja
5 msk gåsfett
100g amerikansk cheddar (den artificiella varianten som gränsar till att inte längre få kallas ost)
100g svensk lagrad cheddar, typ kvibble
2st mozzarellaostar
1 surdegslimpa

Skiva lök och röd chili, lägg i kastrull och täck med olja och ankfett. Koka på låg värme tills löken är genomskinlig. Skär upp 8 skivor av surdegsbrödet, täck hälften med cheddar och mozarella och grädda av i ugnen. Salta och peppra biffen, stek i olja och släng i den torkade chilin, ta upp biffen och lägg ner den confiterade löken i stekpannan och stek av den. Skiva biffen och lägg tillbaka i pannan tillsammans med den inlagda chilin. Lägg på mackorna. Klart.
Posted in | 0 Comments »

0 comments:

Post a Comment