Lax med Parmesanspenat

Friday, October 29, 2010 by J.E.
Puuh. Lämna barn på dagis, se Malou von Sivers på tv, förlika sig med att man just sett Malou von Sivers på tv, hämta paket på konsum, bygga Toy Story-lego. Idag så har vi lagt livspusslet i en frenetisk takt och det har tagit ut sin rätt. Just dagar som denna är det skönt att kunna slänga in något snabbt i ugnen som lagar (jfr. lierar) sig själv. Typ lite lax och spenat.



Lax:
800g laxfile
1 burk sardeller
lite oliver
Kapris
lite blandade coctailtomater
1/2 kruka basilika
6 skivor prosciutto
Saft av 1 citron
jättemycket olivolja

Parmesanspenat:
2 påsar spenat (300g)
5 matskedar smör
2 dl parmesan
1 vitlöksklyfta

Stek prosciutton lite snabbt i panna utan fett, hacka och lägg på laxen i en ugnsform. Lägg resten av ingredienserna runtomkring. Ringla över rikligt med olivilja och citron. Kör i ugn 15 min på 200g.

Lägg spenaten i en smord ugnsform. Pressa en vitlök över. Lägg på 5 matskedar smör. Krydda med salt och rikligt med nymalen vitpeppar. Toppa med parmesan. Grillelement i ugn 5 min.
Posted in | 0 Comments »

0 comments:

Post a Comment