Thursday, October 14, 2010
by J.E.
Restaurang Judit och Bertil vid Hornstull i Stockholm ger svar på två av livets mer brännande frågeställningar. 1 - Vad hände egentligen med Thomas Rusiak och 2 - Hur ska en riktigt god parmesanpotatispuré smaka. Här kommer lite grävande journalistik i form av receptet på det senare. En fråga som dock förblir obesvarad är varför "kocken" signerade inom citationstecken. Är receptet dikterat under pågående mosning? Var det i själva verket sous-chefen som skrev det. Så många frågor, så god puré.

Parmesanpotatispuré:
10-15 medelstora potatisar
4 dl grädde
2 dl mjölk
1 rejäl klick smör
1/2 näve riven parmesanost
"Koka potatis till nästan sönderkokt. Värm grädde mjölk och smör i en kastrull. Pressa i potatis och i med parmesan precis före servering."
Vill man göra det strikt som Judit och Bertil hela vägen, och det vill man ju såklart så lägger man upp det i portionsskålar, toppar med lite parmesan, smör och kör under grillelement nån minut.
0 comments:
Post a Comment