Kakor:
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 kruka färsk koriander
5 dl turkisk yoghurt
1 pressad citron
2 msk tandooripulver
500 g vit fiskfilé
3 ägg
2 dl vispgrädde
Ris:
3 dl basmatiris
3 tsk gurkmeja
1 dl riven kokos
1 näve sultanrussin
1 näve torkade aprikoser
lite mangoldskott
Svetta lök o vitlök i olja, blanda i hackad koriander. Blanda lök, yoghurt, citron, tandooripulver och salt i en skål.
Kör fiskfilén i matberedade tillsammans med äggen, när färsen är slät tillsätter du vispgrädden i en tunn stråle. Lägg sedan en timme i kylen. Forma färs till kakor och bryn snabbt i stekpanna så dom får färg men fortfarande är råa i mitten. Lägg upp dom på ett fat och täck dom med yoghurtmarinaden och låt marinera i 30 min.
Koka riset i gurkmeja och låt svalna. Stek fiskkakorna snabbt en andra gång så marinaden får stekyta, låt eftergå några minuter i ugn. Blanda ris, russin, kokos, aprikoser och sallad. Toppa med rom, hackad salladslök och lite extra yoghurt.
0 comments:
Post a Comment