Fiskkakor

Thursday, October 21, 2010 by J.E.
– Vi lagar mycket asiatisk mat sedan tidigare, men under varje resa snappar man upp nya smaker. Det här tandoripulvret köpte vi i kungens kurva när vi storhandlade där förra veckan, säger J.E. och korkar upp en flaska vitt vin. Enligt den korthuggna stressade kvinnan på systembolaget som sålde honom flaskan ska den passa utmärkt till all typ av mat.



Kakor:
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 kruka färsk koriander
5 dl turkisk yoghurt
1 pressad citron
2 msk tandooripulver
500 g vit fiskfilé
3 ägg
2 dl vispgrädde

Ris:
3 dl basmatiris
3 tsk gurkmeja
1 dl riven kokos
1 näve sultanrussin
1 näve torkade aprikoser
lite mangoldskott

Svetta lök o vitlök i olja, blanda i hackad koriander. Blanda lök, yoghurt, citron, tandooripulver och salt i en skål.

Kör fiskfilén i matberedade tillsammans med äggen, när färsen är slät tillsätter du vispgrädden i en tunn stråle. Lägg sedan en timme i kylen. Forma färs till kakor och bryn snabbt i stekpanna så dom får färg men fortfarande är råa i mitten. Lägg upp dom på ett fat och täck dom med yoghurtmarinaden och låt marinera i 30 min.

Koka riset i gurkmeja och låt svalna. Stek fiskkakorna snabbt en andra gång så marinaden får stekyta, låt eftergå några minuter i ugn. Blanda ris, russin, kokos, aprikoser och sallad. Toppa med rom, hackad salladslök och lite extra yoghurt.

0 comments:

Post a Comment