Plommonspäckad Fläskkarré

Thursday, September 9, 2010 by J.E.
Fläskkarrén är en av de mest mobbade styckningsdetaljerna. Oftast ligger den där ensam och kall i frysdisken medan dess hel -och halvbröder filen och kotletten hittat nya hem för länge sen, oavsett vilka extrapris dagligvaruhandlaren lockar med. Om fläskkarrén vore en person skulle det vara en man i övre medelåldern, lite slapp i huden som skickar anonyma brev till Carola Häggkvist där han förklarar att "det minsann kommer bli vi två", så dess impopuläritet kanske inte är helt oförtjänt.



Plommonspäckad fläskkarre:
1,5-2 kg karré med ben
5 msk japansk soja
2 msk honung
2 msk matolja
1 msk sesamolja
1 msk brunt socker
Havssalt efter smak
1 dl ingefära
8 klyftor vitlök
2 dl torkade plommon

Skär stickor av ingefära, plommon och vitlök. Skär små snitt i karrén och tryck in. Blanda ihop resten av ingredienserna och pensla. Kör i ugn på 200C till önskad innertemperatur. Ta ut och pensla några gånger till medans du kör den i ugnen.
Posted in | 0 Comments »

0 comments:

Post a Comment