Oxsvansragu Revisited

Wednesday, September 15, 2010 by J.E.
Vi kör vidare med oxsvansragun.



Efter att du har marinerat enligt del #1 behöver du följande ingredienser:
200 g champinioner
12 små lökar
100 g sidfläsk
150 g små morötter
2 dl madeira
Mjöl
Smör

Du börjar med att ta upp oxsvansen ur marinaden. Spara marinaden då vi kommer fortsätta att använda den. Låt rinna av på hushållspapper och rulla i mjöl. Stek sedan i smör.



När bitarna fått en fin färg så är dom klara, ta upp dom ur grytan.



Lägg sedan marinaden tillsammans med kött i grytan. Sjud på låg värme ca 3-4 timmar till köttet börjar släppa från benen.



Fräs sedan resten av grönsakerna och sidfläsket i smör.



Ta upp marinad och kött från grytan. Lägg köttet separat och sila marinaden. Häll tillbaka den silade marinaden i grytan. Lägg i de frästa grönsakerna, sidfläsk samt madeira. Låt reducera till önskad konsistens.



Lägg i köttet och låt det bli varmt igen. Parmesanmos är gott till, men det är ju å andra sidan gott till det mesta.
Posted in | 0 Comments »

0 comments:

Post a Comment