Oxsvansragu Dag 1

Monday, September 13, 2010 by J.E.
Nähänä, det här med att äta japanska hämtmat verkar ju inte direkt vara nån jättehit för mättnadskänslorna. Som en förebyggande åtgärd kör vi igång en tvådagars oxsvansragu. Vi börjar med att marinera oxsvansen... Skönt att laga ursvenska klassiker ibland... Lite sådär in the spirit of näringslivshistorikern Edward BLOOOOOOM!



Oxsvansragu:
12 bitar oxsvans
2 gula lökar
8 vitlöksklyftor
6 kvistar timjan
8 lagerblad
2 dl balsamvinäger
2 dl olivolja
1 l rödvin
4 morötter
0,5 kg rotselleri
2 dl oxbuljong

Hacka grönsakerna och lägg allt i ett eller fler rostfria kärl i kylen i åtminstone 24 timmar. Se till att all oxsvans täcks, addera mer vin och buljong om det behövs. Vi återkommer om en dag eller så.
Posted in | 0 Comments »

0 comments:

Post a Comment