Köttbullar:
1 kg nötfärs
2 lite torra brödskivor
2 msk torkad oregano
1 chili
1 tsk dijonsenap
1 msk färsk hackad rosmarin
2 msk olivolja
1 äggula
1 tsk spiskummin
salt o peppar
Tomatsås:
2 msk olivolja
2 burkar hela tomater
1 dl rödvin
2 klyftor vitlök
1 msk balsamvinäger
1 tsk socker
1 msk färsk basilika
1 msk färsk oregano
salt o peppar
2 påsar mozarella
2 dl parmesan
1 kruka basilika
Finhacka brödet och blanda ihop ingredienser till köttbullarna. Stek runtomkring tills dom fått färg (dom ska inte vara genomstekta).
Lägg i alla ingredienser till tomatsåsen och låt sjuda i ca 1-2 timmar tills de hela tomaterna kokat ihop. Blir det för torrt kan du späda med lite vatten. Lägg sedan Köttbullar och tomatsås i en form, lägg över riven mozarella, parmesan och basilika och kör i ugn på 225C i ca 15 min.
0 comments:
Post a Comment