Boeuf Bourguignon

Sunday, September 12, 2010 by J.E.


Boeuf Bourguignon (12 port):
3 kg högrev
1,5 l rödvin
0,5 dl köttfond
400 g rökt sidfläsk
1 kg champinioner
3 pkt charlottenlök
8 vitlöksklyftor
6 msk tomatpuré
3 msk timjan
6 lagerblad
4 skivade morötter
massa smör
salt
nymalen vitpeppar

Fegisgremolata:
0,5 pressad vitlöksklyfta
2 msk hackad bladpersilja
zest av 0,5 citron
1 msk pressad citron

Putsa högreven och skär i 3x3 cm bitar. Stek i smör tills du får en bra yta och lägg över i en gjutjärnsgryta. Vispa upp stekspad med vatten och släng ner det i grytan tillsammans med köttet. Lägg i fond, vin, hela vitlökar, puré, timjan och lagerblad och sjud. Efter 5 timmar slänger du i morötterna och efter ytterligare 30 minuter smörstekt sidfläsk och smörstekta champinioner samt uppvispat spad. Koka i ytterligare 30 minuter. Vill du ha en tjockare sås kan du reda av med lite mjöl och smör men det är inte nödvändigt. Servera med parmesanmos och en mild gremolata där man utelämnar olivoljan.
Posted in | 0 Comments »

0 comments:

Post a Comment