Restaurang Ho's i hornstull har norra europas bästa friterade ribs. Inte för att jag har ätit friterade ribs i någon annan världsdel men jag förbehåller mig ändå rätten att påstå att det nog är så det ligger till.
Ryktet gör även gällande att om man, när man ska beställa ber hovmästaren om "Dom där ribsen som personalen äter", följt av minst två menande blickar och ett väldigt högt ögonbryn blir serverad ribs så starka att man gråter mellan tuggorna. Och det är ju så det ska vara. Man är väl nere med den kantonesiska kulinariska upplevelsen. Inga svennesmaklökar här inte. Nänä. Då kör vi.
Ho's friterade ribs.. typ:
1,5 kg revbenspjäll
6 dl risvin
1 dl vitvinsvinäger
7 msk kinesiska five spices
5 msk ketchup
3 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
1 stor bit hackad ingefära
2 msk kinesisk soja
2 msk japansk soja
3 msk socker
1 tsk mortlad sechuanpeppar
1 tsk chilipeppar
1 msk chili flakes
2 msk chilisås
0.5 dl olja
1 tärning kycklingbuljong
1 dl vatten
Skär upp ribsen längs med benen. Sjud i saltat vatten med 5 dl risvin, 5 msk five spices, hackad ingefära och vinäger till köttet börjar släppa och benen syns. Fritera spjällen i 185C tills knapriga på ytan. Svetta vitlök och ingefära i stekpanna och lägg i resten av ingredienserna, koka ihop och reducera till såsen börjar bli riktigt klippig. Lägg i revbenspjällen och se till att dom täcks av sås.
Friterade Kantonesiska Ribs, som hos Ho's, typ.
Monday, August 9, 2010
by J.E.
Posted in |
2 Comments »
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Låter grymt gott! Allt twice cooked har en tendens att vara fingerlickin'..
Tackar och bockar för vår första kommentar. Och du har förstås helt rätt, twice cooked ftw!
Post a Comment