DIY Sous Vide Fläskkotletter

Saturday, June 11, 2011 by J.E.
Hej, hej. Om du längtat efter att slå dövörat till livsmedelsverkets rekommendationer för god mathållning och tycker att ord som bakterietillväxt, toxiner och mikroorganismer låter lite smått erotiska är hemmasnickrade sous vide-fläskkotletter med friterad salvia kanske något du borde pröva på.



750 g fläskkotlett i bit
1 kruka salvia
6 stjälkar timjan
5 msk smör
zest från 1 citron
1 vitlök
3 msk olja

Dela fläskkotletten i 3st 250g bitar. Hacka hälften av salvian (spara resten till senare), zesta citronen och skiva vitlöken.



Lägg hackad salvia, timjan, citronzest, vitlök och kotletter i plastpåsar, toppa med en matsked smör och vakuumförsegla påsarna.



Fyll en kastrull med vatten och ställ på spisen. Värm upp och mixtra lite med temperaturen tills du får en stabil temperatur på 55-57 grader. Kan ta några timmar.



Låt ligga i vattenbadet 3-4 timmar.



När det är 10 minuter kvar på kotletterna hettar du upp 3 msk olja och 1 msk smör, lägg i salt och peppar i blandningen och fritera de kvarvarande salviabladen i omgångar tills dom blir lite krispiga (ca 1 minut).



Sila oljan. Lägg i het stekpanna och tillsätt en extra matsked smör. Ta ut och torka fläskkotletterna och stek av snabbt på båda sidor, ös med salviaoljan och lägg på de friterade salviabladen strax innan allt är klart.

Posted in | 4 Comments »

4 comments:

Urban Yngre said...

ÄNTLIGEN!

Som jag har väntat, och sous vide-dare. KÄMPA J.E.!

Göte said...

saknar dig!

Jeane M. said...

This will be perfect for July 4th. Can imagine the aroma floating in the kitchen already. Got my eye on your next posts.

Mobile App Developers said...

Very informative, keep posting such good articles, it really helps to know about things.

Post a Comment