Vilken är Michael J Fox favoriträtt? Det har vi förstås ingen aning om. Men under tiden vi funderar lagar vi den vietnamesiska klassikern Bo Luc Lac eller Shaking Beef.
Shaking Beef:
600 gram ryggbiff eller annat nötkött
4 st hackade klyftor vitlök
5 tsk risvinäger
5 tsk risvin
2 tsk socker
2 msk sesamolja
5 msk japansk soya
2 msk kinesiskt soys
1 tsk fisksås
Juice från 1 lime
några vårlökar
vattenkrasse
1 skivad rödlök
tomater
Skär kötter i bitar och marinera i alla ingredisenserna förutom limen, risvinet och risvinägern i ca 3-4 timmar. Stek sedan köttet tillsammans med marinaden tills det är klart och marinaden har reducerat bra. Lägg upp vattenkrasse, rödlök och skivade tomater på ett fat, häll över risvinet och vinägern blandat med lite salt och peppar, lägg på köttet, toppa med lite lök och saften från limen.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment