Deep Fried Pork Belly

Tuesday, August 3, 2010 by J.E.
Idag friterar vi lite pork belly eller sidfläsk som denna styckningsdetalj helt orimligt benämns i sverige.



Deep Fried Pork Belly:
1kg rimmat sidfläsk
1 msk mortlad stjärnanis
2 msk skivad ingefära
4 vårlökar
1 gul lök
2,5 dl soya
2,5 dl sake
1 dl mirin (eller vitvinsvinäger)
0,5 dl kycklingfond
2 msk socker
2 skivade vitlökar
zest av en citron
1 kanelstång

Skär sidfläsket i 3x3 cm bitar, stek tills det fått lite färg. Lägg i en kastrull och häll på vatten så att det just täcker allt fläsk. Lägg i resten av ingredienserna och låt sjuda i ca 1,5 timme. Köttet ska vara relativt sönderkokt men fortfarande hålla ihop. Fritera sedan på 180C i runt 5 min tills köttet blivit krispigt. Sila buljongen. Servera buljong och fläsk med lite hackad chilli, koriander, rostad lök och massa dijon senap till.

Smakar lite som en stark friterad japansk varmkorv. Hur gott som helst. Jag lovar. Resten av buljongen kan ni späda ut och göra fin-ramen på i en vecka.
Posted in Labels: | 0 Comments »

0 comments:

Post a Comment