Det ska tydligen vara svårt att hitta en nål i en höstack. Den som myntade det uttrycket har förmodligen aldrig försökt hitta bra tonfisk i sickla köpkvarter.
Idag ska vi alltså pröva på lite grillad tonfisk tataki. Tataki är en japansk tillagningsmetod där man snabbt halstrar kött eller fisk och sedan serverar den skivad med ingefära. Men eftersom det är lite med tonfisk som med seglarskor, antingen är man väldigt peppad eller så tycker man att det var en väldigt dålig uppfinning till att börja med så safear vi med att också lägga fiskarnas missionärsställning, regnbågsforellen på grillen. En fisk som det är svårt att bli riktigt arg på.
Tonfisk Tataki:
1 kg tonfisk
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl svartpeppar mald i mortel
2 pressade lime
2 grovt hackade avocados
6 st hackade vårlökar
1 hackad rödlök
2 st tomated, skållade, urkärnade och hackade.
salt
Dressing:
5 matskedar olivolja
3 st pressade lime
5 matskedar japansk soja
1 hackad scharlottenlök
0,5 dl hackad ingefära
salt
peppar
Rulla tonfisken i sesamfrön, svartpeppar och salt, grilla lätt, ca 1 minut per sida, skär upp och lägg ut över resten av ingredienserna, häll på dressing.
Regnbågsforell:
2 rengbågar
2 citroner
6 st vitlöksklyftor
2 st chilifrukter
några vårlökar
ingefära skuret som stavar
lite olivolja
salt
Skölj regnbågen, lägg fisken i folie med de övriga ingredienserna och grilla i ca 10 min.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment