Jamaican Jerk Lobster

Monday, July 26, 2010 by J.E.


Jahaja, vad ska vi grilla idag då? Vi ska såklart grilla lite jamaikansk jerk lobster! Och ska man göra det måste man såklart ha lite Pickapeppasås, populärt kallad jamaikanernas ketchup. Har man inte det så går det nästa lika bra med världens mest svåruttalade tillbehör- Worcestershiresåsen, fast då blir det ju inte så särskilt jamaikanskt.

Hur gör man då? Jo man blandar en marinad av följande:

5 matskedar pickapeppa sås
2-3 pressade citroner
4 finhackade scharlottenlökar
4 finhackade vitlökar
några finhackade chilifrukter
4 matskedar smält smör
0,5 dl olja
(lite finhackad bladpersilja för syns skull)
salt

Sen är det bara att sätta på grillen, slänga på hummern och pensla ivrigt med marinaden varje halvminut. Har man lite scampi hemma så gör man företrädelsevis några grillspett med scampi varvat med ciabatta och körsbärstomater och slänger på dom också.

1 love & eire!
Posted in Labels: | 0 Comments »

0 comments:

Post a Comment